ritten 2020

W.T.C. Den 2de Ronde

Wommelgem

Gereden RITTEN 2020


Rit 16 van 28 juli 2020  -  Bonheiden  - ROUTE


aantal kilometer 80km * snelheid  30,2km/u * aantal deelnemers : 14 + 1 gastrijder


Voor de eerste maal zouden wij deze rit rijden, een aantal deelnemers hadden de rit netjes op hun GPS geplaatst, helaas vertrokken wij de rit in omgekeerde richting, foutje van de secretaris.

Daarom reed hij aan de kop van het peloton tot in Broechem waar wij de route terug konden oppikken.

helaas voor onze secretaris bleek zijn Garmin het helemaal te laten afweten, oorzaak ???? versleten of is het een gevolg van de gehackte website van Garmin ?

zijn GPS had namelijk een tijd verbonden geweest met de computer terwijl hij ingelogd was bij Garmin.  De toekomst zal het uitwijzen.

Wat de rit zelf betreft was iedereen het erover eens , dit was een toffe leuke rit die wij op de kalender hadden gezet op aanraden van Eddy.

Hij had deze rit ontdekt via Routeyou, een aanrader dus.

Onderweg dienden wij een sanitaire stop in te lassen, maar voor de rest een rit zonder mechanische problemen.

De finale werd iets of wat te vroeg ingezet zodat vanaf de sauna in Broechem het peloton al in 2 stukken brak, de jeugd op kop.

Helemaal op het einde , in die finale dus, begon het toch een beetje te regenen, wat het wegdek een beetje glad maakte, zo glad zelfs dat na afloop van de rit onze leider in het clubkampioenschap tegen de grond ging in het naar huis rijden, met behoorlijk wat schaafwonden als gevolg.

Je kan dus na de rit toch maar beter iets mee gaan drinken, i.p.v. naar huis te rijden op een nat wegdek.


*******************************************************************************************************************************


Rit 15 van 21 juli 2020  -  Lilse bergen  - ROUTE


aantal kilometer 87 km * snelheid  30,4km/u * aantal deelnemers : 8


Op de nationale feestdag en goed weer, dan moet je gewoon de fiets op, zo dachten 8 leden van onze club er ook over.

iets of wat mindere opkomst voor onze klassieker Lilse bergen, alweer een vlekeloos ritje.

goed weer en omdat ons lokaal gesloten was eindigde onze rit op het terras van het Brieleke.


*******************************************************************************************************************************


Rit 14 van 18 juli 2020  - Meer - Hoogstraten  - ROUTE


aantal kilometer 99,5 km * snelheid  31km/u * aantal deelnemers : 13 + 4 gastrijders


Een rit die al vroeger op het seizoen op de kalender stond, helaas moesten wij toen deze rit vervangen door een andere omdat we toch even de grens over rijden. Iedereen is het erover eens dat dit een echt mooie rit is , meestal langs landelijke wegen.

Het weer zat mee en geen enkel oponthoud zorgde voor een vlekkeloze rit

Onze gastrijders hadden nog nooit zo ver en aan die snelheid gereden, maar waren echt tevreden dat ze meegereden hadden.


*******************************************************************************************************************************
Rit 13 van 11 juli 2020  - Oevel - Olen  - ROUTE


aantal kilometer 78 km * snelheid  29,5km/u * aantal deelnemers : 15


Op onze Vlaamse feestdag was het alleszins beter weer dan de vorige zaterdag, weinig wind, droog en af en toe een straaltje zon.

Een kortere rit dan de vorige weken, met als doel de leden die een tijdje niet konden fietsen, terug te laten aanpikken in ons peloton.

Vertrekken deden wij met 14 en een beetje later sloot de 15de aan, zo konden wij met gerust geweten de weg op, al zijn er altijd automobilisten die zich willen laten gelden tegenover wielertoeristen die met 15 op de rijweg fietsen.

Zonder enig oponthoud werd het ritje afgewerkt en werd er weer een sprintje getrokken via Vremde.

Niet echt warm was het maar toch nog goed genoeg van temperatuur om achteraf buiten aan den klauwaert ons welverdiende drankje te nuttigen.


*******************************************************************************************************************************Rit 12 van 4 juli 2020  - Flirten met de grens  - ROUTE


aantal kilometer 97 km * snelheid  30,0km/u * aantal deelnemers : 15


Geen beperkingen meer op het aantal fietsers in het peloton, maar dat speelde voor ons geen rol, want iedereen kon de afgelopen weken probleemloos met ons meerijden, deze keer met zijn 15, dus genoeg volk om op de weg te rijden.

Het enige wat niet meezat was het weder, na een kilometer of 5 begon het te miezeren en dat zou niet ophouden, het werd zelfs nog wat erger.

Vlekkeloos verliep de rit ook niet want Jorrit reed 2 maal lek, telkens het voorwiel dat je een leegloper mocht noemen.

Bij de tweede keer vonden we in de buitenband dan ook (met heel veel geluk) een miniscuul doorntje dat pas tevoorschijn kwam als je op de buitenkant van de band wat druk zette. Het duurde toch wel even vooraleer het heuvel verholpen was, al goed dat enkele anciens een handje toestaken of wij stonden er nog.

Ondanks de regen en opspattende vuil dat op de weg lag werd er toch flink doorgereden, sommigen met een regenjasje, maar de meesten waren hiervan niet voorzien omdat de buienradar een gunstiger weertype had voorzien.

Achteraf bleek iedereen toch tevreden dat zij ondanks het slechte weer, smerige outfit en vooral natte en dus koude voeten.

De lekkere koeffiekoeken voor iedereen op kosten van de club verzachte het kille en vuile gevoel dan toch een beetje

Excuses Koen voor de vuile plas water die wij achterlieten onder de tafel


*******************************************************************************************************************************


Rit 11 van 27 juni 2020 Bergstraat Testelt  ROUTE

aantal kilometer 100 km * snelheid  30,4km/u * aantal deelnemers : 14


De nacht voordienwas er onweder voorzien, maar niets gehoord of gezien en belangrijk de straten lagen er droog bij

Dat betekende alweer goed fietsweer, iets minder warm dan de dagen voordien, maar dat vonden wij niet erg.

Een nieuwe rit met enkele heuvels in de buurt van Averbode stond op het programma, de route verliep de eerste 35 km hetzelfde als Oevel - Olen

Maar door de werken aan de brug over het albertkanaal in Oevel moesten wij een kleine omleiding volgen.

Enig probleem was dat  de spooroverweg die wij moesten kruisen om de omleiding te volgen verspert was door .....een stilstaande trein, zo moesten wij even verder een klein beetje door bos en veld om terug op de normale weg te komen.

Voor de rest was er geen oponthoud, zelfs een pi(t)sstop was niet nodig.

Er werd alweer snel gereden en de hellingen op het parcours werden vlot genomen, de één al wat vlotter dan de andere.

Om 20 over 12 was de rit alweer verleden tijd, hoogste tijd voor een verfrissing.

De rit op zich was niet slecht alleen werd er opgemerkt dat dit een goede rit is om met een redelijk groot peloton te rijden, maar minder geschikt voor een kleine groep wegens de iets drukkere wegen.

********************************************************************************************************************


Rit 10 van 20 juni 2020 Corsendonk

aantal kilometer 101 km * snelheid  30,9km/u * aantal deelnemers : 19 ROUTE


Alweer goed fietsweer en een prachtige opkomst voor deze mooie rit, die al eerder in het seizoen gepland was maar door de Corona nu pas gereden werd.  Op voorhand werd er voorgesteld van een pi(t)sstop in te lassen aan de abdij van Corsendonk en daar een groepsfoto te nemen, wat ook gebeurde.

Zonder enige problemen en omdat de wind ons nogal gunstig gezind was, werd er hard gereden , maar er werd nog rekening gehouden met de verlangens van vorige zaterdag

Het was geen zonovergoten zaterdag, maar toch warm genoeg om na afloop van de rit met een hele hoop volk nog iets te gaan drinken op het geimproviseerde terras van den klauwaert. 

foto's op de fotopagina


********************************************************************************************************************


Rit 9 van 13 juni 2020 Boom Bosstraat

aantal kilometer 89 km * snelheid  29,9km/u * aantal deelnemers : 18 + 1 ROUTE

Na de oproep van de secretaris van deze keer een beetje rustiger te fietsen en de melding dat "als je denkt plat te staan dat ook direct kenbaar te maken" om misverstanden te vermijden, vertrokken we klokslag 9 uur met een hele bende richting Boom om aldaar de Bosstraat 2 keer te beklimmen.

Alles verliep zonder problemen en met zalig warm weer, vooral met veel minder wind dat de zaterdagen voordien.

Enkel op de terugweg op de brug over het Netekanaal op de Kesselsesteenweg reed onze Pirre lek (dat was lang geleden)

Zodra de boosdoener verwijdert was ( stukje metaal) en het nieuwe bandje gestoken was reden we richting emblem om alweer te gaan sprinten op de Vremdsesteenweg. Eindelijk is de aansluiting met de Van de Nestlaan aan het asielcentrum in Broechem terug een feit en konden wij terug de normale finale rijden. iedereen er nog bij op het laatst was toch plezant, maar nog veel plezanter was dat wij na afloop eindelijk terug ons fris pintje of iets anders konden drinken aan Den Klauwaert.


********************************************************************************************************************Rit 8 van 6 juni 2020 Hingene

aantal kilometer 92 km * snelheid  30,6km/u * aantal deelnemers : 18 ROUTE

Ritje naar Hingene en terug stond op het programma en dat gebeurde dan ook met 18 fietsers.

Redelijk weer, als wij vertrokken lag het nog een beetje nat van een vroege regenvlaag, maar wij hielden het droog, maar er zat wel veel wind.

Vlot verloop van de rit met enkel een lekke voorband op de terugweg in Emblem, wat maakte dat de posities werden ingenomen in functie van de sprint.


********************************************************************************************************************


Rit 7 van 1 juni (pinkstermaandag) 2020 Lilse Bergen

aantal kilometer 86 km * snelheid  30,6km/u * aantal deelnemers : 16 + 2  ROUTE

Omdat we al zo weinig in groep hebben kunnen fietsen dit voorjaar, dachten wij van de feestdagen ook te benutten om ritten te rijden die ook tellen voor punten en invloed hebben op ons kilometerkampioenschap.

En ja bij gebrek aan een Borsbeekse jaarmarkt met wielerkoers, reden wij maar zelf, deze keer onze classico " Lilse bergen"

Een rit zonder oponthoud, geen pech, enkel een kleine parcoursverandering wegens werken in Beerse.

De secretaris was op de hoogte gebracht door één van de leden dat wij op km 35 van de fiets zouden moeten, en was daarom al eens gaan verkennen met een kleine omlegging als gevolg.


********************************************************************************************************************


Rit 6 van 30 mei 2020 Rotselaar

aantal kilometer 109 km * snelheid  29,8km/u * aantal deelnemers : 18  ROUTE

Men kijkt al niet meer op als zo'n pak fietsers vanop de kerkplaats vertrekt, het was enkele weken geleden helemaal niet mogelijk.

Voortreffelijk warm weer en een lange rit noopte ons tot een half uurtje vroeger te vertrekken.

En we hebben het geweten want 2 maal werden wij opgehouden door pech, één lekke band en een broederlijke botsing met een kapot versnellingsapparaat tot gevolg, verder rijden zat er niet meer in voor Lennert.

En dan is er de oplossing = de pechverhelping van de wielerbond die Lennert netjes tot voor zijn deur bracht met zijn fiets.

De overige 17 reden verder langs Werchter ( er dus toch geweest in 2020) om in Rotselaar de Beatrijslaan te beklimmen ( een kuitebijter)

Een beetje later dan verwacht terug in Wommelgem na een sprintje op de Vremdsesteenweg


********************************************************************************************************************


Rit 5 van 23 mei 2020 Lille - Herentals

aantal kilometer 86 km * snelheid  31,6 km/u * aantal deelnemers : 18+1  ROUTE

Zonder schroom vertrekken op de kerkplaats met een peloton van 18 leden en 1 gastrijder deed toch weer deugd

De route fin de l'année werd lichtjes aangepast en het ging supersnel, later stelden wij vast dat dit de norm niet mag zijn, zeg maar iets te snel.

Geen oponthoud dus geen pech en weer sprinten via Vremde en ja tegen 12 uur waren wij thuis !


********************************************************************************************************************


Rit 4 van 21 mei 2020 Brecht - Rijkevorsel

aantal kilometer 84 km * snelheid  30,9 km/u * aantal deelnemers : 16   ROUTE

Eindelijk mag het weer in een peloton van maximum 20 fietsers met een wegkapitein

Het deed deugd op deze feestdag, zoveel deugd dat er hard gefietst werd, zonder enig oponthoud met op het einde nog eens een sprintje .....de MAX

Helaas iets gaan drinken achteraf blijft spijtig genoeg NIET mogelijk


********************************************************************************************************************


Rit 3 van 9 mei 2020 

aantal kilometer 96,5 km * snelheid  29,7km/u * aantal deelnemers : 12   ROUTE

Na zoveel weken iedereen maar zo wat op zijn eentje gereden te hebben, waren wij verheugd dat je vanaf deze week met 3 op pad mag

Uiteraard is dit niet zo vanzelfsprekend om dan toch een rit te organiseren

Daarom kwam er het voorstel om in groepjes van maximum 3 fietsers te rijden, bij meerdere gegadigden  splitsen wij ons in meerdere groepjes en houden onderweg wat afstand. Het is niet de bedoeling dat wij de regels gaan overtreden door met een omvangrijke groep samen te rijden.

Uiteraard was dit zeer moeilijk, want als je per groep wat afstand kan houden, en de eerste groep staat voor een verkeerslicht, ja dan komt alles weer bij elkaar, niet gemakkelijk !

Het was voortreffelijk weer en iedereen was enthousiast over het parcours dat ons vlak door de kalmthoutse Heide bracht en ons liet flirten met de Nederlandse grens.

********************************************************************************************************************


Van 14 maart tot en met 8 mei waren er geen zaterdagritten wegens de beperkingen die opgelegd werden door de overheid i.v.m. Covid 19

enkele ritjes in groepjes van maximum 3 fietsers, deze kwamen echter niet in aanmerking voor ons clubklassement.


********************************************************************************************************************


Rit 2 van 7 maart 2020 

aantal kilometer 52 km * snelheid  28,4km/u * aantal deelnemers : 10   ROUTE

Na dagenlang regenen, bleef het tijdens onze weliswaar nog korte rit droog , en dit zonder oponthoud door pech

Achteraf was er zoals gewoonlijk op een eerste zaterdagrit van de maand wat te eten in de Klauwaert, het werden koffiekoeken !


********************************************************************************************************************


Rit 1 van 29 februari 2020 

aantal kilometer 52 km * snelheid  28,4km/u * aantal deelnemers : 10


*******************************************************************************************************************copyright by Den 2de Ronde © 2019